Muziekles
bij de Paddestoel

Biografie Docent

De lessen bij De Paddestoel worden gegeven door Anneclaire van Leest. Zij heeft blokfluit, piano en schoolmuziek gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Zij heeft een eerstegraads lesbevoegdheid voor schoolmuziek. Daarnaast heeft zij de opleiding Muziek op Schoot gedaan en afgesloten met het diploma Muziek op schoot. Zij heeft scholing gehad in zowel klassieke muziek als lichte muziek.

Door het geven van verschillende soorten muzieklessen heeft Anneclaire veel ervaring opgedaan. Ze heeft Algemene Muzikale Vorming , Spelen met Muziek, Muziek en Beweging, Muziek voor Kinderen, Muziek op Schoot, Pianoles, blokfluitles, keyboardles, solfège en het vak muziek gegeven aan meerdere instellingen. Zo heeft ze onder meer gewerkt voor muziekscholen in Almere, Utrecht, Bodegraven, Vleuten en Breukelen. Als vakdocent muziek heeft ze een jaar lesgegeven op een basisschool en heeft ze ingevallen op een ROC-opleiding voor pedagogisch werk, buurthuiswerk en verzorging. Daarnaast gaf ze cursussen op buurthuis Ravelijn te Utrecht-Hoograven en via kinderdagverblijf Jolie te Utrecht-Lunetten.

Van 1995 t/m 2013 heeft Anneclaire muziekactiviteiten gegeven op kinderdagverblijven van SKON in en buiten Utrecht, waar ook de pedagogisch medewerkers en ouders bij betrokken werden.