Muziekles
bij de Paddestoel

Piano

Muziek maken op de piano is vooral plezier beleven aan muziek. Om goed muziek te kunnen maken wordt spelenderwijs aan techniek, muzikale vaardigheden en muziektheorie gewerkt, zoals in de maat leren spelen en noten leren lezen. Bij techniek wordt o.a. gelet op de juiste aanslag met handen en vingers, een goede stand van de handen en de manier waarop de leerling zit. Het leren van allerlei vaardigheden en theorie wordt direct gekoppeld aan stukken die gespeeld worden en is dus geen droge kost.

Bij het muziek maken komen verschillende manieren waarop je piano kunt spelen terug, zowel wat stijl als expressie betreft. Piano spelen is ook reizen door de tijd. We komen o.a. muziek tegen uit de barok, de klassieke tijd, de Romantiek, het impressionisme, moderne muziek, popmuziek, musical/filmmuziek, Jazz/blues/Rock en volksmuziek. De docent houdt rekening de smaak en interesse van de leerling, maar nodigt ook uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Leerlingen die dat willen, kunnen leren spelen van akkoordsymbolen en leren hoe ze op basis van deze symbolen verschillende soorten begeleidingen kunnen leren spelen bij lichte muziek. De docent maakt hiervoor gebruik van een methode waarbij de leerling meespeelt met een CD waarop een complete band speelt.

Samenspel wordt geoefend door samen met de docent te spelen (4-handige stukken) en soms door met een andere leerling of een bekende van de leerling samen te spelen.

Eens per jaar is er een leerlingenuitvoering waarop de leerlingen spelen die mee willen doen. Na afloop is er drinken en iets lekkers en kan iedereen gezellig napraten.